ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Είναι κατάλληλη για μένα η διαθλαστική χειρουργική;

Για να κάνετε την επέμβαση, πρέπει να είστε τουλάχιστον 17 χρόνων και να μην έχετε χρόνιες παθήσεις στον αμφιβληστροειδή ή στον κερατοειδή χιτώνα του ματιού ή άλλη ασθένεια του οφθαλμού. Να έχετε πάνω από ένα βαθμό μυωπίας - υπερμετρωπίας - αστιγματισμού και η διαθλαστική ανωμαλία (βαθμοί) να είναι σταθερή, τουλάχιστον, για 1 χρόνο.

Τι είναι ο προεγχειρητικός έλεγχος; 

O προεγχειρητικός έλεγχος είναι η εξέταση που θα καθορίσει αν η διαθλαστική επέμβαση είναι κατάλληλη για τα μάτια σας και ποια διαθλαστική τεχνική θα εφαρμοστεί.

Πώς γίνεται η επέμβαση με LASER;

Η επέμβαση διαρκεί 10-15 λεπτά. Δεν χρειάζεται παρά μόνο τοπική αναισθησία με σταγόνες. Η επέμβαση είναι ανώδυνη και τα αποτελέσματα άμεσα! Και τα δύο μάτια χειρουργούνται την ίδια μέρα.

Υπάρχει πόνος ή άλλα δυσάρεστα συμπτώματα;

Όχι, δεν υπάρχει ούτε πόνος, ούτε άλλα έντονα συμπτώματα. Τις πρώτες ώρες είναι πιθανό να υπάρχει ένα ήπιο αίσθημα ξένου σώματος στο μάτι, το οποίο υποχωρεί σύντομα. 

Πόσο γρήγορα θα δω μετά το Laser;

Η αποκατάσταση της όρασης είναι πολύ γρήγορη. Οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν, συνήθως, την επόμενη ημέρα από την επέμβαση. Η όρασή σας τις 6 πρώτες ώρες μετά την επέμβαση θα είναι ελαφρώς θολή, επίσης μπορεί να υπάρξει μια ελαφριά ευαισθησία. Υπολογίστε 2-4 μέρες για σταδιακή επιστροφή στην εργασία σας. Η ζωή σας χωρίς γυαλιά αρχίζει αμέσως μετά την επέμβαση!

Μπορώ να κάνω επέμβαση με Laser και στα δύο μάτια συγχρόνως;

Η επέμβαση πραγματοποιείται και στα δύο μάτια την ίδια ημέρα. Αυτό μειώνει την ενοχλητική επίδραση της ύπαρξης μυωπίας στο ένα μάτι μεταξύ των δύο επεμβάσεων. Μπορείτε εάν επιθυμείται να επιλέξετε να κάνετε την επέμβαση στο κάθε μάτι ξεχωριστά, κάτι που όμως σήμερα σπάνια είναι απαραίτητο. 

Είναι μόνιμη η διόρθωση;

Η διαθλαστική διόρθωση είναι μόνιμη. Για την κοντινή όραση μετά το 45 έτος βοηθητικά γυαλιά θα είναι απαραίτητα εάν δεν έχουμε επιλέξει τη λύση του monovision.

Χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα τα μάτια μου μετά την επέμβαση;

Η φροντίδα γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Χρησιμοποιήστε τα κολλύρια και τις ενυδατικές σταγόνες που σας έχει συστήσει ο γιατρός. Προσπαθήστε να μην τρίβετε και να μην ακουμπάτε τα μάτια σας για τουλάχιστον 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση.